صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

ولی رحیمی، كمانچه‌نواز نامی منطقه آشخانه در بجنورد در سال 1311 در همین منطقه به دنیا آمد

پدرش كمانچه‌نواز خوبی بود و رحیمی در كنار پدر و از سن 8 سالگی به آموختن و نواختن كمانچه پرداخت. وی در نواختن سبك قدیم كمانچه نوازی منحصر به فرد بود و بسیاری از لحن‌هاو نواهای منطقه را به خوبی و استادانه می‌نواخت.

عمده فعالیت رحیمی به نواختن كمانچه با گروهی 8 نفره در مراسم شادیانه ‌منطقه اختصاص داشت، اما در سال‌های میانی دهه 70 كه توجه به نوازندگان شاخص موسیقی مناطق رونق گرفت، وی به همراه سهراب محمدی( بخشی و دوتار نواز نامی) به جشنواره‌های مختلف دعوت شدند كه آخرین آن جشنواره موسیقی نواحی كرمان در سال 83 بود كه كتیبه‌ای را در كنار سایر استادان به خود اختصاص داد.

وی به همراه سهراب محمدی نوازنده نامی دوتار و خنیاگر خبره، از آخرین راویان و منادیان موسیقی منطقه كرمانج به شمار می رفتند.

رحیمی شب 12 بهمن 1388 در سن 77 سالگی بر اثر سكته قلبی در منزلش در آشخانه در گذشت. وی قرار بود در جشنواره فجر سال 88 هم مورد تقدیر قرار گیرد.

مرتبط با این خبر

  • شهادت امام حسن عسكری(ع) تسلیت باد

  • آلبوم «موسیقی كودك» منتشر شد/ همكاری با شاعران مطرح

  • تك آهنگ‌هایی كه به استقبال پاییز رفتند/شنیدن چند عاشقانه موسیقایی

  • جنوب تهران میزبان یك كنسرت متفاوت می‌شود/ سه اجرا با یك بلیت!

  • فرارسیدن ماه ربیع مبارك

  • مجتبی عسگری: از كودكی در تكایا اذان می‌گفتم

  • ورود تار ایرانی در فصل هنری موسیقی كلاسیك تركیه

  • شنیدن «احساس رهایی» در یك آلبوم/ «همنشین خیال» متولد شد

  • خواندن ناخوانده‌های استاد فقید موسیقی در یك كتاب پژوهشی

  • سازهایی كه به احترام محرم كوك شد