جشنواره موسیقی نواحی در حال حاضر سه مرجعِ تصمیم‌گیری دارد و دو استان كشور هم مدعیِ میزبانی از آن هستند.

به گزارش رادیو آوا از خبرگزاری تسنیم پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی با حواشیِ بسیاری برگزار شد. جشنواره‌ای كه چهارده دوره‌ی قبلی خود را در كرمان برگزار كرده بود، این بار و برای اولین بار در جایی به جز كرمان برگزار شد. همین كوچِ ناگهانی جشنواره از كرمان به گرگان نخستین و بزرگترین حاشیه بود.

مسئولان وزارت ارشاد هماهنگی میان مسئولانِ تهران و كرمان را هم نتوانستند مدیریت كنند؛ به گونه‌ای كه مدیركل ارشاد استان كرمان از برگزاریِ پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی در اردیبهشتِ 1402 در كرمان سخن می‌گفت و همان موقع مسئولان دفتر موسیقی وزارت ارشاد و انجمن موسیقی ایران، زمینه‌های برگزاری پانزدهمین دوره این جشنواره را در آبان 1401 در گرگان فراهم می‌كردند.

استاندار كرمان به صراحت می‌گفت جشنواره در كرمان خواهد ماند؛ در حالی كه خبر آمد جشنواره به استان گلستان و شهر گرگان منتقل شده است. این ناهماهنگی حتی هنرمندان موسیقی نواحی را هم سردرگُم كرده بود.

به هر روی جشنواره به گرگان رفت و همان جا هم برگزار شد.

اختتامیه پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی، طبق روالِ هر رویدادی قرار بود در آخرین روز(جمعه 27 آبان 1401) و پس از پایانِ تمام اجراها برگزار شود. حال آنكه این اختتامیه در كمال تعجب در روز پنجشنبه برگزار شد. علت این امر هم این بود كه محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز پنجشنبه به گرگان آمد!

این اتفاق باعث شد كه مخاطبان گمان كنند كه جشنواره در روز پنجشنبه تمام شده است. همین بود كه اجراهای روز جمعه با تعداد اندكی تماشاگر برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی در هر برنامه‌ای كه باشد، وقتی را به پاسخگویی به خبرنگاران اختصاص می‌دهد. پرسش‌هایی در حوزه فرهنگ و هنر وجود دارد كه شاید تنها در حاشیه‌ برنامه‌ها می‌توان پاسخ آنها را از آقای وزیر گرفت. اختتامیه جشنواره موسیقی نواحی هم یكی از همین رویدادها بود.

مراسم تمام شد. آقای وزیر كه برای بخش پایانیِ مراسم(تقدیر از پیشكسوتان موسیقی نواحی) روی صحنه رفته بود، همانجا روی صحنه ماند. نمایندگان رسانه‌های استانی بلافاصله با راهنماییِ مسئولان جشنواره روی صحنه رفتند تا پرسش‌هایشان را با آقای وزیر در میان بگذارند.

جمعی از خبرنگاران تخصصیِ حوزه موسیقی هم قصد رفتن روی صحنه را داشتند؛ مسئولان برگزاری جشنواره اما از این اتفاق جلوگیری كردند. در همین حال دبیر اجرایی جشنواره و مدیر روابط عمومی جشنواره هم شاهد این ماجرا بودند و هیچ واكنشی به آن نداشتند.

خبرنگاران اصرار كردند كه باید پرسش‌هایشان را با وزیر ارشاد در میان بگذارند اما مسئولان برگزاری جشنواره به هیچ وجه حاضر به انجام این كار نشدند.

در نهایت محمدمهدی اسماعیلی از درِ پشت صحنه به بیرون از سالن مشایعت شد.

حال این پرسش پیش می‌آید كه چرا مسئولان برگزاری جشنواره نمی‌خواستند آقای وزیر با خبرنگاران تخصصی حوزه موسیقی مواجه شود! چه پرسشی در این میان وجود داشت كه مطرح كردنش به ضرر آنها بود.

طبیعی است كه هر جشنواره یك دبیرخانه دائمی داشته باشد. این دبیرخانه هم باید در یك شهر مستقر شود. جشنواره موسیقی نواحی اما معلوم نیست دبیرخانه دائمی‌اش كجاست! تهران؟ كرمان؟ یا گرگان!

سال گذشته و در جریانِ برگزاریِ چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی در كرمان، محمود شالویی سرپرست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در كرمان، اعلام كرد كه دبیرخانه دائمیِ این جشنواره را به كرمان واگذار كرده است. یك سال بعد و همین چند روز پیش و در جریان برگزاری اختتامیه پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی در گرگان، وزیر ارشاد این دبیرخانه را به گرگان تعارف كرد!

در جریان برگزاری مراسم اختتامیه در گرگان، یكی از هنرمندانِ گرگانی از میان تماشاگران برخاست و از وزیر ارشاد خواست كه میزبانی جشنواره موسیقی نواحی را به گرگان بدهد. محمدمهدی اسماعیلی هم همان‌جا روی صحنه با این درخواست موافقت كرد!

به این ترتیب در حال حاضر، جشنواره موسیقی نواحی سه صاحب دارد؛ صاحب نخست مسئولان معاونت هنری و دفتر موسیقی و انجمن موسیقی هستند. صاحب دوم كرمانی‌ها هستند كه این جشنواره اساساً در این شهر متولد شده است. صاحب سوم مسئولان ارشاد در استان گلستان هستند كه پانزدهمین دوره را میزبانی كرده‌اند و موافقتِ وزیر ارشاد برای تداومِ این میزبانی را هم گرفته‌اند.

همه‌ آنچه در اینجا به آن اشاره شد، بخشی از حاشیه‌ها و نكاتِ مبهمِ جشنواره موسیقی نواحی است. البته كه این جشنواره حاشیه‌های دیگری هم داشته و دارد كه در مطالبی مجزا به آن خواهیم پرداخت.

مرتبط با این خبر

  • در تازه‌ترین كنسرت اركستر ملی چه گذشت؟

  • ضیافت سازهای ایرانی

  • «دلكوكِ» فصل بهار از 20 خرداد آغاز می‌شود

  • عثمان محمدپرست

  • برنامه كنسرت‌های لاكچری!

  • چند عیدانه در آغاز دهه ولایت

  • كیوان ساكت در تالار وحدت درخشید

  • كنسرت‌های علیرضا قربانی 4 شب دیگر تمدید شد

  • مهین زرین‌پنجه آهنگساز و نوازنده پیانو درگذشت

  • سرود «یك جمع مهربان» در استان فارس