كتاب «سنتور و تكنیك» اثر محسن غلامی كه برای تمرین‌های خاصی در نوازندگی این سنتور به رشته تحریر درآمده،‌ منتشر و روانه بازار كتاب شد.

به گزارش خبرنگار موسیقی فارس، تكنیك‌های متدوال در سنتور نوازی به چندین نوع اعم از پاساژ، آرپژ، دراب، جفت مضراب‌ها و ... تقسیم می‌شود كه در كتاب «سنتور و تكنیك» به تمرین پاساژ در سرعت‌های مختلف پرداخته شده است.

محسن غلامی درباره این كتاب می‌گوید: «هدف از اجرای قطعات این مجموعه تمرین سرعت و هم چنین اجرای پاساژهای متنوع بوده تا نوازندگان با فرم‌های مختلفی از این تكنیك آشانیی پیدا كنند. با توجه به اینكه اكثر كتاب‌های تمرین در راستای تكنیك‌های نوازندگی، صرفا جنبه تمرینی داشته‌اند، مشكلاتی برای نوازندگان وجود داشته كه یكی از آن حفظ نشدن قطعات در ذهن است.

این سنتور نواز ادامه می‌دهد: «به همین دلیل سعی شده فرم نوشتن پاساژها همراه با ملودی مناسب باشد تا نوازندگان برای یادگیری قطعات و همچنین حفظ كردن آن، با كمترین مشكل مواجه باشند. در این كتاب هفده قطعه تمرینی در جهت فراگیری پاساژ در نوازندگی نوشته شده و مترونوم اجرایی آن نیز دقیق تنظیم شده است.

وی بیان می‌كند: «در ابتدا نوازندگان می‌توانند با سرعت كمتر از آنچه كه بر روی قطعات نوشته شده آنها را تمرین و اجرا كنند و به تدریج به سرعت اصلی برسانند. در مجموعه بعدی و جلد دوم این اثر، نیز به تمرین و اجرای آرپژ در سنتور نوازی پرداخته خواهد شد. امیدوارم كه این اثر تا حدی بیانگر شیوه‌ها و تكنیك‌های متدوال نوازندگی این ساز باشد و برای علاقمندان به این ساز مفید واقع شود.»

مرتبط با این خبر

  • نادر مشایخی و علی رادمان در اركستر معاصر پارس

  • مرحله نهایی بخش نواحی هجدهمین جشنواره جوان

  • در تازه‌ترین كنسرت اركستر «كاسپین» چه گذشت؟

  • به نوازندگان جوانان و تازه كار اعتماد كنیم

  • اجرای زنده برنامه آوای غدیر در تهران

  • استعدادهای نوجوان موسیقی در «تهرانُت»

  • هراس و اشتیاق در «از من نترس»

  • در تازه‌ترین كنسرت اركستر ملی چه گذشت؟

  • ضیافت سازهای ایرانی

  • «دلكوكِ» فصل بهار از 20 خرداد آغاز می‌شود