آقای احمد علی راغب از ماندگارترین و شناخته شده‌ترین آهنگسازان و هنرمندان موسیقی انقلاب، دار فانی را وداع گفت.

آقای احمد علی راغب از ماندگارترین و شناخته شده‌ترین آهنگسازان و هنرمندان موسیقی انقلاب كه طی دهه‌های اخیر خالق ماندگارترین ترانه‌ها و سرود‌ها در این زمینه در سن 86 سالگی پس از مدت‌ها مبارزه با بیماری سرطان دار فانی را وداع گفت.

مرحوم راغب كه آثاری، چون «این پیروزی خجسته باد» پیرامون فتح خرمشهر، «ظفر مبارك»، «جنگ، جنگ تا پیروزی»، «خدایا خدایا تا انقلاب مهدی خمینی را نگهدار» را در كارنامه خود داشت، از جمله هنرمندان شاخصی بود كه در عمر گرانمایه خود خدمات ارزشمندی را به موسیقی كشورمان به ویژه موسیقی انقلاب ارائه داد.

این آهنگساز كار هنری‌اش را پیش از سال 1357 آغاز كرده بود. او بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از هنرمندان پیشرو در زمینه ساخت موسیقی‌های انقلابی بود و در ادامه با شروع جنگ تحمیلی، روی آثار شاعران بزرگی، چون حمید سبزواری دست به ساخت آهنگ‌ها و سرود‌هایی جاودان زد. راغب را می‌توان هنرمند انقلاب و جنگ دانست كه همچنان آثار او بر زبان‌های نسل گذشته و امروز جاری است.


"مدرسه‌ها وا شده"، "بابا خون داد"، "هم‌شاگردی سلام"، "بانگ آزادی"، "شهید مطهر"، "آمریكا ننگ به نیرنگ تو"، "خجسته باد این پیروزی" و ... از جمله آثار به یاد ماندنی اوست. همچنین اولین آلبوم موسیقی پاپ پس از انقلاب با عنوان "رقص گل‌ها" و قطعاتی مانند "گل می‌روید به باغ" یا "بیا به امداد ناتوانان" و ... هم از دیگر آثار این آهنگساز انقلاب هستند.

علاوه بر این كتاب "بانگ آزادی (خاطرات شفاهی احمدعلی راغب) " با تحقیق مهدی چیت‌ساز و مرتضی قاضی و تدوین محسن صفایی‌فرد بهمن ماه سال گذشته توسط انتشارات راه‌یار منتشر و راهی بازار نشر شده است.

مرتبط با این خبر

  • موسیقی «در آن سوی سكوت» پیدا شد

  • آوای دلتنگی حضرت رقیه با نوای هلالی

  • یك حال خوب موسیقایی برای «ایران»

  • انتشار جلد ششم «چهره‌های موسیقی ایران معاصر»

  • حكایت موسیقی‌های قصه‌گو

  • «نام جاوید وطن» به تصویر كشیده شد

  • نشست ماهانه خانه موسیقی

  • معرفی مدیر عامل جدید انجمن موسیقی ایران

  • اعضای جدید هیئت امنای انجمن موسیقی ایران

  • مجید درخشانی