سلیم موذن‌زاده اردبیلی با صوت روحانی خود، حنجره‌اش را تقدیم اهل بیت(ع) كرد و امروز بعد از گذشت 6 سال از درگذشتش كه همزمان با آخرین روزهای ماه صفر بود، هنوز هم صدای «زینب زینبش» جزو سوزناك‌ترین نواهای عاشورایی است.

رادیو آوا- سلیم موذن‌زاده اردبیلی همان نوحه‌خوانی است كه نوحه ماندگار او در وصف حضرت زینب(س) شهرت فراوانی دارد و امروز با گذشت 6 سال از درگذشت او همچنان جایش در مراسم سوگواری امام حسین (ع) خالی است.

سلیم موذن‌زاده اردبیلی همان كسی است كه پدرش، شیخ عبدالكریم مؤذن‌زاده اردبیلی نخستین مؤذن رادیوی ایران بود و اذان برادرش یعنی رحیم موذن‌زاده در دستگاه بیات تُرك چنان بی‌مانند است كه در فهرست آثار معنوی ایران به ثبت رسید؛ البته كه شیوه مداحی، نوحه‌خوانی، مولودی‌خوانی و مناجات‌خوانی خود او نیز در راستای ادای دینی به صدای آسمانی و تعلیمات و خدماتش به ثبت ملی رسید؛ چرا كه هر چه نباشد اصول مداحی از عصر صفوی تا دوره معاصر را حفظ كرده است.

گفته می‌شود، سلیم موذن‌زاده اردبیلی به طور متوسط روزانه 5 ساعت از عمرش را صرف مداحی كرده بود و بیش از دو هزار عنوان نوار كاست مربوط به برنامه‌های او از زمان پیدایش ضبط صوت تاكنون به زبان‌های تركی، فارسی و عربی موجود است.

او از جمله افرادی بود كه به زبان‌های تركی، فارسی و عربی را مسلط بود و علاوه بر تسلط بر موسیقی فولكوریك، بر ردیف موسیقی دستگاهی نیز احاطه كامل داشت؛ به همین دلیل می‌توانست از هر نغمه‌ موجود در موسیقی برای مراسم‌ خاص و آیینی استفاده كند.

مرتبط با این خبر

  • یك هفته با فضای مجازی موسیقی

  • تهران میزبان آوای ماندگار فرزندان سرزمین ایران

  • «آلبوم‌ها» از «تك آهنگ‌ها» سبقت گرفتند

  • شنیدن 30 قطعه از استاد موسیقی

  • آغاز كورس كنسرت‌ها در زمستان

  • مجید اخشابی مدیركل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پیام نور شد

  • آیا موسیقی پاپ می‌تواند حال و هوای معنوی برای مخاطب بیاورد؟

  • یك شب یلدای موسیقایی در اسپانیا و پرتغال

  • 2 آلبوم منتشر نشده محمدرضا شجریان در آستانه شب یلدا

  • از سرود تیم ملی در جام جهانی چه خبر؟