فستیوال موسیقی نو دانشگاه تورنتو، امسال با دعوت از كاوه میرحسینی آهنگساز، رهبر اركستر، نوازنده ضربی و محقق موسیقی اقوام ایران، میزبان اجرای آثار اركسترال آهنگسازان ایرانی بود.

اركستر جم به همت كاوه میرحسینی در تورنتو در سال 2024 تاسیس شد و توانست فعالیت حرفه‌ای خود را با ضبط 2 اثر بلند به آهنگسازی كریستوس هاتزیس آهنگساز شهیر كانادایی یونانی، با قطعات Winter Solstice كنسرتو برای فرنچ هورن و برای اركستر زهی، و همچنین یك قطعه بلند برای اركستر زهی Zeitgeist با اركستر جم ضبط كند و بزودی منتشر خواهد شد. كیفیت بالای این اجرا توجه همگان را به خود ضبط كرد و باعث شد فستیوال موسیقی نو از كاوه میرحسینی دعوت به همكاری كند.

این فستیوال هر سال دی و بهمن برابر با 24 ژانویه تا 4 فوریه برگزار می‌شود كه برنامه آثار آهنگسازان ایرانی با اجرای اركستر جم به رهبری كاوه میرحسینی در روز 12 بهمن 1403 برابر با 31 ژانویه 2025 در سالن Walter Hall برگزار شد.

كاوه میرحسینی آهنگساز و رهبر اركستر گفت: آثاری چون رقص دایره اثر حشمت سنجری، محبوب آسمان اثر ایمان حبیبی، مجنونم كردی اثر آفرین منصوری، نوروز اثر شهاب پارنج، سیمرغ اثر گلفام خیام، مرثیه و ترانه‌های محلی اثر رضا والی و باباكرم اثر خودم را اجرا كردیم كه در این كنسرت ساینا علیخانی، بیژن سپنجی و فرزاد خورشیدسوار به عنوان خواننده و تكنواز اركستر را همراهی كردند.

وی درباره جایگاه موسیقی ایرانی به ویژه موسیقی معاصر در كانادا بیان كرد: درست است كه ایرانی‌ها جمعیت قابل توجهی در تورنتو دارند ولی متاسفانه در موسیقی معاصر آن قدر نتوانستیم فرهنگ و هنر ایرانی را به جامعه آمریكای شمالی به ویژه كانادا معرفی كنیم. هنگامی كه تبلیغ این اجرا از طریق فضای مجازی منتشر شد بلیط فروشی كنسرت ظرف سه روز به پایان رسید و متوجه شدم چقدر استقبال جامعه ایرانی و موسیقی ایرانی در كانادا بالا است.

میرحسینی درباره انتخاب آثار اجرایی برای این كنسرت و چالش اجرای موسیقی ایرانی برای نوازنده های خارجی نیز گفت: من محدودیتی برای انتخاب رپرتوار برای درك شنوایی مخاطب غیر ایرانی ندارم زیرا هدفم آشنا كردن مخاطب غیر ایرانی با كیفیت بالای آثار آهنگسازان ایرانی است. اجرای ربع پرده‌های موسیقی ایران علی الخصوص ریتم‌های ایرانی برای نوازندگان اركستر غیرمتعارف و تازه بود ولی با راهنمایی‌های من آنها به خوبی از پس این موضوع برآمدند.

رهبر اركستر جم تصریح كرد: بعد از تمرین اول تمام اعضای اركستر كه 90 درصد غیر ایرانی هستند از كیفیت بالای آثار شگفت زده شدند و بسیار مایل هستند آثار اجرای آهنگسازان ایرانی را در رپرتوار خود قرار دهند و این اجرا سبب شد تعداد موزیسین‌های بسیاری با آهنگسازان ایرانی آشنا شوند.

مرتبط با این خبر

  • سالار عقیلی به «خط قرمز» رسید

  • «جهان ستم» همایون شجریان منتشر شد

  • قصه «علاج» چیست؟

  • احمد عبادی

  • حمایت دفتر موسیقی وزارت ارشاد از آثاری با مضامین اتحاد و وطن‌دوستی

  • دعوت یك خواننده برای اتحاد هرچه بیشتر ایرانیان

  • «ایرانِ علی» با صدای محمد معتمدی منتشر شد

  • واكنش همایون شجریان به حملات رژیم صهیونیستی؛ انفجار جای آواز را گرفته!

  • نادر مشایخی و علی رادمان در اركستر معاصر پارس

  • مرحله نهایی بخش نواحی هجدهمین جشنواره جوان