display result search
احمد پژمان، آهنگساز، در سال 1313 در لار متولد شد.
احمد پژمان در سال 1314 در شهر لار استان فارس متولد شد. وی ویولون را نزد حشمت سنجری و مبانی نظری موسیقی را زیر نظر حسین ناصحی آغاز كرد.
پژمان قبل از پایان تحصیلات متوسطه، نواختن ویولون را به خوبی فراگرفته بود و زمانی كه حشمت سنجری و هایمو تویبر رهبری اركستر سمفونیك تهران را عهدهدار بودند، به عضویت این اركستر درآمد. او همچنین یكی از ویولونیستهای اركستر صبا به رهبری حسین دهلوی بود كه بعداً به سفارش دهلوی، آثاری را برای این اركستر آهنگسازی كرد كه متاسفانه این آثار ناپدید شدهاند.
پژمان پیش از تحصیل موسیقی، رشته زبان و ادبیات انگلیسی را در دانشسرای عالی گذرانده بود. وی در سال 1343 (1964) پس از پایان تحصیلات دانشگاهی در ایران با دریافت بورس، راهی اتریش و آكادمی موسیقی وین شد تا در آنجا در رشته آهنگسازی تحصیل كند. استادان او در این دوران، توماس كریستین داوید، آلفرد اوهل و هانس یلینك بودند.
برخی از آثار پژمان در این دوره را اركسترهای معتبری همچون اركستر سمفونیك رادیو و تلویزیون دولتی وین، اركستر سمفونیك لندی و اركستر سمفونیك نورنبرگ اجرا و ضبط كردند.
پژمان پس از پایان تحصیلات به ایران بازگشت و به عنوان آهنگساز تالار رودكی و استاد موسیقی در دانشگاه تهران مشغول به كار شد. وی در این دوره اپراهای جشن دهقان، دلاور سهند (براساس زندگی بابك خرمدین) و سمندر را ساخت كه هر سه آنها، قبل از انقلاب، در تالار وحدت به روی صحنه رفتند.
پژمان در سال 1976 برای ادامه تحصیلات راهی دانشگاه كلمبیا (نیویورك) شد.
از استادان وی تا پایان دوره دكترای آهنگسازی میتوان به ولادیمیر اوساچوسكی، بولانت آرل و جك بیزن اشاره كرد. از آثار پژمان در این دورهها عبارتاند از: كنسرتو برای نه ساز (1965)، راپسودی برای اركستر (1966)، اپرای جشن دهقان (1967) و اپرای دلاور سهند (1968).
پژمان در زمینه موسیقی فیلم هم فعالیتی گسترده داشته است. از معروفترین كارهای وی میتوان به موسیقی سریال دلیران تنگستان (به همراه علی رهبری)، سمك عیار و فیلمهایی چون شازده احتجاب، سایههای بلند باد، بوی كافور عطر یاس، خانهای روی آب و یك بوس كوچولو (بهمن فرمان آرا)، هنرپیشه (محسن مخملباف) باران و بید مجنون (مجید مجیدی) اشاره كرد.
وی برای موسیقی فیلمهای «بید مجنون»، «خانهای روی آب»، «باران» و «بوی كافور، عطر یاس» برنده سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شد.
وی از سال 1370 تاكنون، به طور پراكنده، به تدریس هارمونی، كنترپوآن و آهنگسازی در دانشگاه هنر تهران مشغول است.
آثار احمد پژمان كه تاكنون در ایران منتشر شده عبارتاند از: حماسه، هفت خان، تكسوار عشق، همه شهر ایران، خاطرات فردا، سراب و ناگهان رستخیز.
سردبیر: سحر فخاری