display result search
جلد ششم از مجموعه «چهرههای موسیقی ایران معاصر» كه هوشنگ اتحاد آن را تالیف كرده است، توسط نشر نو منتشر شد.
جلد ششم از مجموعه «چهرههای موسیقی ایران معاصر» به كوشش هوشنگ اتحاد و توسط نشر نو روانه بازار كتاب شد.
این كتاب كه تا پیش از این پنج جلد از آن منتشر شده بود جلد ششم آن روانه بازار كتاب شده است. هوشنگ اتحاد پژوهشگری است كه با تلاش فراوان این مجموعه را گردآوری كرده و در آن به چهرههای موسیقی معاصر ایران پرداخته است. در این مجلد به چهرههایی چون امانوئل ملیك اصلانیان، لطفالله مفخم پایان، بهمن هیربد، حشمت سنجری، لطفالله مجد، احمد عاشورپور، غلامحسین بیگجهخانی، علی تجویدی، جلیل شهناز، حسن كامكار، محمود تاجبخش و… پرداخته شده و زندگی آنها و فعالیتهای هنری و موسیقاییشان بررسی شده است.
چهرههای موسیقی ایران معاصر (در یك مجموعه چند جلدی) به بررسی سبك آثار و احوال آنان پرداخته و كوشیده است تا این انفصال فرهنگی و جدایی جوانان را از میراث فرهنگی خود برطرف نموده، و قدمی در جهت قدرشناسی و ارج نهادن به هنر والا و جاودان آنان باشد. ترتیب شخصیتهای متن بر اساس تاریخ تولد آنهاست. آقا علیاكبر فراهانی سرسلسله خاندان موسیقی و ردیف موسیقی ایران در محدوده یك و نیم قرن اخیر مبنا قرار گرفته و شخصیتهایی كه پس از او در نظر گرفته شدهاند به نحوی در پیشرفت موسیقی ایران تأثیرگذار بودهاند: موسیقیدان، موسیقیشناس، نوازنده، خواننده، ترانهسرا، سازنده ساز، كارشناس موسیقی، رهبر اركستر.
موسیقی اگرچه انتزاعیترین هنر تلقی میشود اما ضمناً از مهمترین نمادهای فرهنگی هر كشور است كه باعث پیوند بین آحاد یك ملت است و زبان گویای غم و شادی و حالات روحی مردمان یك سرزمین. با وجود این، در زمانه ما اوضاع بهگونهای است كه حتی بسیاری از افراد روشنفكر و اهل مطالعه بهكلی با موسیقی ملی خود بیگانهاند، دیگران كه جای خود دارند. برای بسیاری همینكه صدای ضبط بلند باشد كافی است؛ اینكه چه پخش میشود در درجه چندم اهمیت قرار دارد.
روایت شكاف نسلی در ایران و آنچه امروزه «خلأ بین نسل قدیم با نسل جدید» عنوان میشود، روایت غمانگیزی است. نه اینكه اختلاف نسلی مبارك نیست، كه اتفاقاً هست و همین اختلاف نسل امروز با نسل دیروز است كه بسیاری از بنیانهای فكری را دگرگون كرده و جامعه را به سمت مدرن شدن و توسعهیافتگی سوق میدهد، بلكه سخن از اختلافاتی است كه از عدم شناخت میآید، از بیحوصلگی میآید و از عدم حس هویتمندی میآید. قلههای ادبیات، هنر، موسیقی، نقاشی، تئاتر، رمان، تاریخ و… را نمیشناسیم. نمیدانیم چه بر فرهنگ و هنر این سرزمین رفته است و در نتیجه نمیدانیم اكنون در كجای كار ایستادهایم.
«چهرههای موسیقی ایران معاصر» تلاشی است تا نسل امروز همانقدر كه خوانندگان و موسیقیدانان تازهكار را میشناسد، بزرگان موسیقی كشورش را بشناسد و با گوش سپردن به نوای سالهای دور موسیقی این چهرهها با تاریخ موسیقی كشورش آشنا شود و بداند بر موسیقی او چه رفته است؛ قلههای موسیقی او چه افرادی بودهاند و آنان چگونه و چرا به این موقعیت دست یافتهاند و چرا كارشان اهمیت داشته است. موسیقیای كه با وجود تمام موانع و پستی و بلندیهایی كه در راه داشته همواره زبانزد خاص و عام بوده است و شهره در پهنه گیتی و انعكاس حیات جمعی مردم این كشور.
جلد ششم «چهرههای موسیقی ایران معاصر» كه به همت هوشنگ اتحاد گردآوری شده توسط نشر نو در 709 صفحه با قیمت یك میلیون و 200 هزار تومان روانه بازار كتاب شده است.