دو جوان طراح ایرانی، به سفارش شورای خلیفه گری ارامنه اصفهان، یك پیانوی زمینی ساخته‌اند

دو جوان طراح ایرانی، به سفارش شورای خلیفه گری ارامنه اصفهان، یك پیانوی زمینی ساخته‌اند. این پیانو قرار است در ابتدای ورودی حیاط گنجینه موسیقی نصب شود و طراحی آن به شكلی بوده است كه هم توان بالایی برای تحمل عبور مداوم افراد داشته باشد و هم در مواقعی كه كسی از روی آن عبور نمی‌كند، خاموش شود.

«فرید خیری»، یكی از طراحان و سازندگان این پیانو گفته است: «ایدۀ اولیه ساخت پیانوی زمینی را مهندس معطری كه امر طراحی و معماری این بخش از گنجینه موسیقی را بر عهده داشتند به ما داد.بعد از پذیرش این پیشنهاد با همراهی همكارم احمد بینا، مرحله نخست، یعنی تحقیق و پژوهش را شروع كردیم و با بررسی نمونه‌های مشابه خارجی به یك طرح اولیه رسیدیم. در گام بعدی نمونۀ اولیه را ساختیم. چند ماه وقت صرف این نمونه شد تا در نهایت به خروجی نهایی پیانو برسیم.»

به گفتۀ طراح یكی از نخستین های پیانوی زمینی در ایران، ساخت این پیانو دو چالش بزرگ داشته؛ یكی داشتن تمامی اكتاوها و دیگری قابلیت خاموش شدن. او دراین‌باره توضیح می‌دهد: «اصرار مسئول گنجینه موسیقی ارمنیان جلفای نو این بود كه پیانو، در حد امكان پیانوی واقعی باشد و تمام اكتاوها با پرده‌ها و نیم‌پرده‌های آن كار كنند. به دلیل همین سخت‌گیری، پیانویی كه ساخته‌ایم از معدود پیانوهای زمینی جهان است كه در آن هم نت سفید كار می‌كند و هم نت مشكی.»

او ادامه داده است: «از آنجا كه این پیانو قرار است در ابتدای ورودی حیاط گنجینه موسیقی نصب شود، باید طوری آن را طراحی می‌كردیم كه هم توان بالایی برای تحمل عبور مداوم افراد داشته باشد و هم در مواقعی كه كسی از روی آن عبور نمی‌كند، خاموش شود كه خوشبختانه این چالش را هم با موفقیت پشت سر گذاشتیم.»

این پیانوی زمینی ما حدود 9 متر طول دارد و ساخت آن سه ماه طول كشیده است. این پیانو به‌زودی در گنجینۀ موسیقی ارمنیان جلفای نو نصب می‌شود و در مراسمی از آن رونمایی خواهد شد.


مرتبط با این خبر

  • سالار عقیلی به «خط قرمز» رسید

  • «جهان ستم» همایون شجریان منتشر شد

  • قصه «علاج» چیست؟

  • احمد عبادی

  • حمایت دفتر موسیقی وزارت ارشاد از آثاری با مضامین اتحاد و وطن‌دوستی

  • دعوت یك خواننده برای اتحاد هرچه بیشتر ایرانیان

  • «ایرانِ علی» با صدای محمد معتمدی منتشر شد

  • واكنش همایون شجریان به حملات رژیم صهیونیستی؛ انفجار جای آواز را گرفته!

  • نادر مشایخی و علی رادمان در اركستر معاصر پارس

  • مرحله نهایی بخش نواحی هجدهمین جشنواره جوان