قرارگیری موسیقی در خدمت جهاد و مقاومت و وطندوستی از گذشتههای دور در فرهنگ اقوام ایرانی سابقه داشته است؛ روایتی كه میتوان آن را در خلق و انتقال ترانه «دایه دایه وقت جنگه» دید.
دوازدهمین جشنواره و نمایشگاه مد و لباس فجر از ساعت 9 روز (29 دی ماه) با حضور طراحان برگزیده در محل مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد آغاز به كار كرد.
جزییات «جشنواره موسیقی سنتی صدا و سیما» كه قرار است 8 تا 11 مهر در كردستان برگزار شود امروز 3 مهر طی نشستی تشریح شد.
جمعخوانی قطعه عاشورایی «باز این چه شورش است» اثر ماندگار محتشم كاشانی با اجرای اعضای گروه سرود «آباده»، یكی از خاطرهانگیزترین نوحههای به جا مانده از قاب تلویزیون در دهه 60 است.
حاج صادق آهنگران از نواگران و مداحان سرشناس دوران دفاع مقدس در سالهای اخیر آثار متعددی را درباره سوگواری حضرت سیدالشهدا(ع) با همكاری آهنگسازان معتبر پیش روی مخاطبان قرار داده است.
«ای ایران» یكی از موثرترین و مهمترین سرودهای ملی-میهنی است كه بهواسطه حضور مثلث طلایی حسین گلگلاب، روحالله خالقی و غلامحسین بنان در تاریخ موسیقی ایران زمین جاودانه شده است.
روحیه دادن به رزمندگان خط مقدم جبهه، مردم آسیب دیده از بمبباران شهرها و بیان موسیقایی همدردی و تسلیت به خانوادههای شهدا از مهمترین كاركردهای موسیقی در دوران دفاع مقدس به شمار میرفت.
چكناواریان گفت: من تحت تاثیر دفاع مقدس و رشادتهای نیروهایی كه در جبهه برای دفاع از خاك میهنمان جان خود را فدا كردند و نهایت ایثار و از خودگذشتگی كه همانا تقدیم جانشان بود، قرار گرفتم و سوئیت سمفونی «دفاع مقدس» را نوشتم.
لوریس چكناواریان گفت: در كنسرت جدیدمان آنچه برای من اهمیت داشت، اجرای یك قطعه هفت قسمتی با موضوع شهدای جنگ تحمیلی و دوران دفاع مقدس بود كه با زبان موسیقی حوادث مختلف دوران جنگ را ارائه میدهد.
محمد گلریز در مراسم «سازهای خاكی» گفت: هرساله دغدغه این را داریم كه جشنواره موسیقی فجر به مناسبت ایام پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شود اما در این سالها اصلا شعر و سرودی كه یادآور جشن فجر انقلاب اسلامی باشد، وجود ندارد.
در بحبوحه جنگ شور و اشتیاق داشتیم برای رفتن به جبهه اما به خاطر سن و سال به ما اجازه حضور در جبهه را نمیدادند، البته شنیده بودیم كه در قالب كارهای فرهنگی مانند گروههای سرود میتوان به جبهه اعزام شد.
نوحهها همواره پیاممحور هستند و به مسائل روز توجه میكنند. تنوع موسیقایی هم زیاد در نوحه دیده میشود، همه اینها بخشی از ارزشهای نوحه امروز است كه البته نیاز به آسیبشناسی دارد.
فیلم سینمایی ویلاییها با به تصویر كشیدن بُعد دیگری از مقاومت بانوان در 8 سال دفاع مقدس ایثار و انتظار را معنی میكند.
دومین نمایشگاه استانی نقاشیهای گروه هنری آنید با عنوان «نوستالژی دهه 60 » در شیراز آغاز به كار كرد.