احمد عبادی (1285 خورشیدی - 17 اسفند 1371 تهران) از استادان موسیقی ایرانی و نوازنده سهتار و فرزند میرزا عبدالله فراهانی بود.
حسین فرهادپور متولد نوشهر در سال 1317 آهنگساز، نوازنده، ویولون، ویولا و قیچك آلتو است.(1382-1317)
یك گروه موسیقی كلاسیك ایرانی به اجرای ملودیهای سنتی در كنسرت مسكو پرداختند.
فضلالله توكل از هنرمندان پیشكسوت عرصه آهنگسازی و نوازندگی سنتور به دلیل عارضه قلبی در یكی از بیمارستانهای تهران بستری شد.
فخرالدین پورنصرینژاد از هنرمندان و شاعران پیشكسوت عرصه موسیقی و ادبیات در سن 85 سالگی دار فانی را وداع گفت.
آلبوم «كمانه» اثری مشتمل بر بداهه نوازی موسیقی كلاسیك ایرانی با هنرمندی صمد برقی نوازنده ویولن و سیامك برقی نوازنده تمبك است كه در قالب یك اثر موسیقایی بی كلام منتشر شده است.
نسخه دیجیتالی پروژه موسیقایی «چراغ افروخته» با هنرمندی علی اكبر شكارچی از هنرمندان پیشگام موسیقی ایرانی هشت سال پس از انتشار فیزیكی آن پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
استاد حبیب الله بدیعی موسیقیدان برجسته مازندرانی، آهنگساز و ویلونیست، فرزند علی محمد است.
مدیر هنری و رهبر اركستر «چكاوك» همراه با محمدرضا تنها خواننده موسیقی ایرانی با برگزاری یك نشست رسانه ای جزییات تازه ترین كنسرت این مجموعه موسیقایی را برای اصحاب رسانه تشریح كردند.
كنسرت اركستر موسیقی ملی ایران به رهبری مازیار ظهیرالدینی با اجرای قطعاتی همچون «وصال» اثر مهران روحانی بر مبنای ترانه «بهار دلنشین» استاد روح الله خالقی در آستانه سال 1403 در تالار وحدت به روی صحنه رفت.
چند آلبوم طی روزهای پایانی اسفند ماه سال 1402 در قالب گونه های متنوع موسیقایی پیش روی مخاطبان در حوزه نشر دیجیتالی آثار هنری قرار گرفته اند.
بزرگداشت هنرمندان پیشكسوت؛ استادان فضلالله توكل، درویش رضا منظمی و همایون رحیمیان در آیین پایانی سی و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر برگزار خواهد شد.
یادها» عنوان یكی از تازهترین مجموعههای منتشر شده در ژانر موسیقی ایرانی است كه با نوازندگی احسان كلهر، سهیل حسنوی و امیر خیری پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.
آلبوم «یادها» نخستین اثر رسمی و مشترك سه هنرمند جوان با بازنوازی و اجرای آثاری از آهنگسازان قدیمی موسیقی ایرانی منتشر شده است
مراسم تشییع پیكر مرحوم اكبرگلپایگانی خواننده پیشگام موسیقی ایرانی صبح روز سهشنبه شانزدهم آبان در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار شد.
كتاب «ردیف ویولن استاد ابوالحسن صبا - تنظیم برای ساز قانون راست كوك» با تنظیم ملیحه سعیدی و اجرای بهار امراللهی در دسترس مخاطبان قرار گرفت.
گروه آوازی «مادران شهر تهران»، كنسرتهای گروه موسیقی پاپ «نوشه» و «بچههای دیروز، بچههای امروز» به روی صحنه خواهند رفت.
یازدهمین شب موسیقی ارسباران به مناسبت گرامیداشت روز عصای سفید با اجرای گروه «هاتف» به سرپرستی و خوانندگی هاتف شرار در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود.
سال 1401 یكی از غمانگیزترین و تاسف بارترین دورههایی از فعالیت هنرمندان موسیقی كشورمان بود كه متاسفانه به دلایل مختلف دار فانی را وداع گفتند.
حسن ناهید، موسیقیدان و نوازنده پیشكسوت نی، 27 بهمن در منزل دارفانی را وداع گفت.
ماندگاری سهم آثاری است كه با تفكر و تعمق تولید شود. آثار سطحی مثل كف روی آب هستند كه به سرعت محو میشوند.
محمدرضا اتابكی از هنرمندان پیشكسوت عرصه نوازندگی و آموزش ساز ویولن صبح روز شنبه پانزدهم آذر ماه در 80 سالگی دار فانی را وداع گفت.
فرهاد فخرالدینی در سال 1316 در تبریز به دنیا آمد و از پنج سالگی آموختن موسیقی را آغاز كرد.
جلیل شهناز در اول خرداد سال 1300 در اصفهان به دنیا آمد. شعبان خان پدر جلیل شهناز علاوه بر تار كه ساز اختصاصی او بود، سهتار و سنتور هم مینواخت.
ابوالحسن صبا در سال 1281 در تهران به دنیا آمد(1281-1336) پدرش، ابوالقاسم كمالالسلطنه، فرزند محمد جعفرخان صدرالحكما، فرزند محمودخان صبا، شاعر و نقاش بلند آوازه عهد ناصری و از مردان فاضل و هنردوست عصر خویش بود.
حسین خواجه امیری 11دی 1311 در خالدآباد نطنز در خانوادهای هنرمند به دنیا آمد.
فرود گرگین پور پیشكسوت موسیقی نواحی ایران، دارفانی را وداع گفت.
آیین نكوداشت صدمین سالروز تولد استاد علی تجویدی آهنگساز و نوازنده فقید موسیقی ایران روز پنجشنبه شانزدهم آبان ماه در تالار وحدت تهران برگزار میشود.
پژوهشگر موسیقی اقوام ایرانی معتقد است به رغم آنچه بر سر تعزیه آمده، عناصر تحسینبرانگیز همچنان در درونش حاضرند و این همان چیزی است كه تعزیه را كماكان ارزشمند نگاه میدارد.
اركستر ملی ایران «قصه وفا» را به خوانندگی علیرضا افتخاری در تالار وحدت روی صحنه میبرد.
كنسرت موسیقی عامیانه ایرانی به همت سلمان سالك و با هدف بازگشت دوباره موسیقی ایرانی به آغوش جامعه، در فرهنگسرای نیاوران برگزار میشود.
آیین آغاز ششمین دوره جشنواره نوای خرم پنجشنبه شب، ششم تیرماه با حضورتعداد زیادی از مخاطبان و هنرمندان مطرح موسیقی كشورمان و اجرای هنرمندان و گروههای منتخب ادوار گذشته این رویداد موسیقایی در فرهنگسرای ارسباران تهران برگزارشد.
اركستر سمفونیك حافظ اولین اجرای خود را با كنسرتی خیریه برای هموطنان سیلزده با كیفیت مناسب و شایستگی به اجرا گذاشت. فروش تمام بلیتها در اندك زمانی نشان از حمایت مردم از هنر و در كنار مردم بودن داشت.
یكی از كنسرتهای اركستر «خنیاگران مهر» به سرپرستی بهزاد عبدی در قالب آلبوم صوتی تصویری «در محاصره» به خوانندگی محمد معتمدی، توسط نشر «پردیس موسیقی معاصر» منتشر شد.
اركستر ملی ایران تازهترین اجرای خود را با عنوان «شب یادمان استاد علی تجویدی» در تالار وحدت روی صحنه می برد.
آلبومهای «عاشقانه در باران» و «نیایش» رونمایی شدند
علیاصغر شاهزیدی از بازماندگان مكتب آوازی اصفهان، آلبوم «هنوز آواز» را روانه بازار موسیقی كرد.
مرحله بازبینی آثار متقاضی حضور در پنجمین جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرم) با معرفی اعضای هیات انتخاب این دوره آغاز شد.
مهلت ارسال آثار هنرمندان متقاضی شركت در پنجمین جشنواره و جایزه همایون خرّم (نوای خرّم) تا دهم آبان ماه تمدید شد.
اركستر ملی ایران در ادامه سفرهای استانی خود دهم شهریور ماه به ارومیه سفر میكند .
گروه موسیقی سنتی ارنواز به سرپرستی نسیم اربابی، آهنگسازی و نوازندگی نوید دهقان و خوانندگی مصطفی جلالیپور اول شهریورماه ساعت 21:30 در تالار وحدت روی صحنه میرود.
دبیرخانه پنجمین جشنواره ونوای خرم فراخوان نحوه حضور هنرمندان و گروه های متقاضی شركت در این رویداد موسیقایی را منتشر كرد.
فرهاد فخرالدینی از اجرای قطعات خاطرهانگیز هنرمندان نامآشنای موسیقی ایران در آكادمی فیلارمونیای آستانه خبر داد.
نوربخش: نیمی از بودجه جشنواره از محل درآمد فروش بلیت حاصل شده است
میرزمانی: فرهنگ سنتی موسیقی ایرانی یك شاهكار است/ جاوید: موسیقیهای سبك جایگاه اصیل موسیقی ایران را كمرنگ كرده است
دومین روز از برگزاری چهارمین جشنواره موسیقی نوای خرم در حالی میزبان گروههای شركت كننده بود كه دو عضو هیات داوران از ضرورت حمایتهای دولتی، آموزش صحیح و ظهور نسل تازهای از استعدادهای موسیقی ایرانی سخن گفتند.
چهارمین جشنواره و جایزه همایون خرم از روز پنجشنبه 16 آذر ماه با حضور هنرمندان شركت كننده گروه سنی كودك و نوجوان در بنیاد آفرینش های هنری نیاوران تهران آغاز می شود.
استاد عبدالوهاب شهیدی خواننده موسیقی ایرانی و از نوازندگان و پیشگامان ساز عود در ایران، ساز ارزشمند خود را به گنجینه موزه موسیقی ایران اهدا كرد.